Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

Ghidul Singuraticului Amator







   Constantin Brancusi a spus "priveste pana vei vedea".

    Sunt foarte multe lucruri de “vazut” in jurul nostru, astfel ca, iti doresc tie, cel care te intalnesti cu gandurile mele, sa primesti in sufletul tau tot ce ai nevoie, ACUM si AICI.
Poate vei privi lumea altfel si vei vedea mai mult.





 1.     Vrei un prieten ?
 2.     Traiesti in lumea ta?  Sau in lumea noastra?
 3.     Te retragi?  Sau te ascunzi?  

 4.       A alege – Cand? Cum? De ce?




1.       Vrei un prieten ?
Vrei un prieten?
Suntem aici   :)
Daca citesti randurile astea, inseamna ca te simti singur. Sau esti doar curios. Sau poate vrei sa ajuti un prieten.
Oricare ar fi motivul, daca accepti ideea ca nimic nu e intamplator, inseamna ca undeva in randurile acestea vei gasi ceva pentru tine, o idee, un gand, un cuvant, care te va ajuta sa vezi lumea cu alti ochi.
Orice ghid te invata cum sa obtii ceva.
Sau cum sa ajungi undeva.
Sau cum sa devii acel “cineva” care iti doresti sa fii.
Acest “ghid” vrea sa te ajute sa nu devii un singuratic. Sa nu mai fii singur, daca cumva ti se pare ca esti.
Ai citi bine. “Ti se pare” ca esti singur.
Acum esti pe cale sa descoperi ca de fapt nu ai fost niciodata singur, nu esti si, nici nu vei fi.


2.       Traiesti in lumea ta?  Sau in lumea noastra?


De cate ori ai mers printre oameni fara sa-i observi? Fara sa-i vezi pe cei care iti zambesc?
De cate ori ai avut acea disponibilitate de a privi in jurul tau pur si simplu, fara sa cauti ceva anume, doar sa privesti?
Te-ai obisnuit, la fel ca cei mai multi oameni, sa privesti la ce exista in jurul tau ca la un peisaj “obisnuit”, care este mereu acolo, care e normal sa fie acolo, pe care l-ai stiut mereu acolo si, ai uitat sa te bucuri de frumusetea lui, in fiecare moment. E “normal” ca cerul sa fie deasupra, e normal sa fie soarele pe cer si luna de asemenea. La fel, e normal sa treci pe langa vecinul tau in fiecare zi, sa il saluti absent, sau in mare graba, sa lucrezi alaturi de colegii tai si azi, la fel ca ieri si, sigur o vei face si maine. Unii sunt chiar placuti, altii te obosesc sau poate chiar te enerveaza – dar te-ai obisnuit cu toti, le-ai pus o eticheta si gata, astia sunt, nu mai incerci sa descoperi nimic nou.
Asta este lumea ta. Aceeasi in fiecare zi.
Tu esti personajul principal si restul e doar decor. Cu mici modificari pe ici pe colo, uneori, dar daca nu te afecteaza direct si puternic aproape ca nu le observi, sau mai bine zis nu le acorzi atentia ta.
Acum eu te invit in lumea noastra.
Zambesti ironic sau te distrezi deja?
Ce inseamna lumea “noastra”?
Vei spune tu, cum adica “lumea voastra”?
Vezi, aici faci o greseala. Separi cele doua spatii. Pentru tine exista spatiul tau si … restul lumii. Nu e rau, e chiar foarte bine cand ai nevoie de liniste. Dar aici e vorba de linistea exterioara.
Linistea interioara o gasesti si o traiesti oricand, indiferent de “zgomotul” din jur. Prea multa liniste in jurul tau nu cred ca-ti place si nici nu-ti face bine. Ajungi sa ai nevoie de ghidul asta … asa ca, vino in lumea noastra, adica acolo unde existam cu totii, inclusiv tu.
Cum pasesti in acest spatiu? Cum il descoperi?
Simplu, esti atent.
Putina atentie, atat este nevoie.
Esti acasa, sau la serviciu, sau pe strada, cineva vorbeste cu tine.
Priveste-l in ochi. Indiferent ce spune. Poate nici nu auzi ce spune, dar priveste-l in ochi. Nu privi intreaga fata. Doar ochii. Daca nici macar nu ridici privirea, e clar, esti departe de locul acela si de oamenii din jur. Prima data poate sa fie ciudat. Dar daca mai incerci, vei vedea ca in momentul in care privesti omul din fata ta in ochi, simti cum restabilesti un contact. Da, il restabilesti, pentru ca el exista deja, numai ca a ramas inchis, blocat. Fara sa-ti dai seama, dintr-o anume inertie, sau comoditate, sau vreo impresie gresita, nu ai mai folosit anumite canale de comunicare.
Fa un exercitiu. Mergi pe strada si priveste fetele oamenilor pe langa care treci. Cateva secunde de contact vizual. Care crezi ca este starea lor de spirit, ce anume crezi ca simt? Bucurie? Ingrijorare? La ce crezi ca se gandesc? Sunt absenti? Asa cum erai tu? Unii dintre ei da, sunt absenti, traiesc “mecanic”, pe pilot automat, au uitat ca lumea lor este de fapt in lumea noastra.
Dar unora le stralucesc ochii, ei sunt prezenti, sunt atenti, ei stiu ca merg pe strada, vad oamenii, vad cladirile, vad cerul si, observa, e senin sau innorat? Le plac casele? E lume multa? Pentru ei toate acestea exista si le transmit ceva, o stare de spirit.
Tie iti place locuinta ta? Daca e a ta probabil ca iti place, dar daca nu ai incotro si trebuie sa stai acolo si nu-ti place, sigur exista niste detalii care iti plac, si sigur poti sa mai adaugi altele care sa te faca sa-ti placa totusi locul acela.
Iti place strada pe care circuli? Poti sa alegi alt traseu, daca acesta nu-ti place. De ce ar trebui sa-mi placa strada? te intrebi tu acum.
Crezi sau nu crezi, accepti sau nu accepti, peisajul care te insoteste lasa o amprenta asupra ta.
Tu poti insa sa faci astfel incat amprenta sa fie una pozitiva. Fiind atent la ceea ce iti place. Observand ceea ce tu consideri ca fiind frumos. Si realizand o mica schimbare.

17 noiembrie 2012.
Mai vorbim :)


3.       Te retragi?  Sau te ascunzi? 
Iti doresti sa ai prieteni?
Sau iti doresti sa fii singur?
Chiar iti doresti sa fii singur? 
Ce inseamna sa-ti doresti ceva?
Cum percepi tu “dorinta”? 

Opreste-te putin si treci in revista dorintele tale din ultimul timp, din ultimul an, poate? Dar pe cele din copilarie ti le mai amintesti? Iti mai amintesti starea aceea de “emotie” curata, cand iti doreai ceva, copil fiind? Incearca sa simti din nou starea aceea … de cand nu ai mai simtit asa ceva?
Oare cand erai copil, “gandeai” atat de mult, inainte de a-ti dori ceva? Cum faci acum, de fapt. Daca te uiti putin la tine, cel care ai fost in ultimii cinci ani, posibil sa constati ca toate, sau mare parte din dorintele tale sunt rezultatul unei analize, in functie de criterii cum ar fi pret, termen, prioritate, cota de piata, ce si-a mai cumparat vecinul, sau colegul, sau seful … unde au fost ei in concediu, sau ce se mai poarta …
 (Presupunand ca ai destui bani. Daca nu ai destui bani, s-ar putea sa fii mai aproape de emotia curata a dorintei, pentru ca a astepta sa ai banii cu care sa-ti oferi obiectul unei dorinte, te face sa simti mai puternic faptul ca-ti doresti acel lucru.)
Ti-ai dorit prezenta unui prieten, cu aceeasi emotie cu care iti doreai o jucarie in copilarie?
Te-ai bucurat de prezenta unui prieten, cu aceeasi bucurie pe care o aveai in copilarie cand primeai jucaria dorita?

Fiecare dintre noi simtim uneori nevoia de a ne retrage in interior, de a nu lasa pe nimeni sa se apropie de zona nostra de confort. E normal, daca asta se intampla numai uneori.
Dar daca nu mai vrem sa iesim din coltul acela, in care ne-am ascuns pentru o vreme?
Inseamna ca ceva ne bruiaza.
Ceva ne perturba sistemul de orientare catre ceilalti.
Daca ai interzis accesul pe calea catre tine, inseamna ca esti suparat pe tine mai intai si, apoi pe altii.
Poti sa inchizi doua, trei cai de acces.
Dar daca inchizi tot sensul giratoriu, oamenii vor construi un pasaj si isi vor vedea de drumul lor.
Ce-ar fi sa fii din nou cel mai bun prieten al tau? Cum ai putea fi prietenul altcuiva, daca nu poti fi prietenul tau?
De ce sa nu ai incredere in tine?  De ce sa nu ai incredere in sufletul tau, de fapt?
Crezi ca poti cunoaste la fel de bine pe oricine altcineva? La fel de bine cum te-ai putea cunoaste pe tine?
Pe tine insuti te poti baza neconditionat, asa cum se ajuta unul pe altul doi soldati in transee, cand isi pun viata unul in mainile celuilalt. La fel si tu, ai viata ta in mainile tale. Tu ai drept de folosinta 100% si tu esti responsabil in aceeasi masura pentru cum o folosesti.
Poate sa para ciudat, felul in care suna “ a folosi viata”. Dar, daca poti sa privesti viata ca pe cel mai valoros instrument pe care il ai la indemana, deja este foarte normal sa te gandesti cum sa o folosesti mai bine.

Te-ai gandit vreodata sa faci un inventar al instrumentelor cu care iti construiesti experientele de viata? Hm, te-am pierdut deja. Probabil te gandesti ca singuratatea m-a facut s-o iau razna. Posibil.
Dar, daca totusi iti ofer o alta perspectiva asupra ta si asupra vietii pe care o traiesti?
Probabil ai observat ca nu am spus ca iti construiesti viata, ci experientele de viata. Asta pentru ca eu cred ca si viata este un instrument, asa cum sunt toti si toate care ne inconjoara. La final, cand plecam, si viata si toate celelalte raman in urma, dar luam cu noi experienta dobandita, acumulata. Pentru ca experienta inseamna traire, emotie, sentiment, intelepciune a inimii, si poate multe alte lucruri pe care le putem enumera aici sau, la care poate ca nici nu ne-am gandit, inca. Si toate impreuna inseamna energia noastra, energia care suntem, fiecare din noi.
Si atunci, de ce sa nu construiesc frumos, fara sa irosesc nimic din ce am la dispozitie, adica timp, oameni, natura, talent, sentimente, emotii, si toate acele lucruri pe care le obtinem cu cel mai dorit instrument, banii. Si bineinteles, viata, fara de care restul nu exista.
Detaseaza-te putin si priveste intreg tabloul, depaseste granitele zonei tale de confort, largeste perspectiva pana dincolo de orizont.
Daca reusesti sa privesti, astfel incat sa vezi, iti dai seama ca este doar o chestiune de alegere.
Tu ce alegi?
Asa este jocul asta, trebuie sa alegi, nu ai cum sa stai pe margine. Oricum alegi, fie ca esti sau nu esti constient de asta.
Asa ca, n-ar fi mai bine sa alegi constient?
Sa-ti alegi instrumentele? Pentru ca ceea ce construisti depinde de instrumentele pe care le folosesti. Si tot ce construiesti, se transforma in experienta ta de viata, va fi bagajul tau permanent.
Deci, ce vrei sa cari in spate? Fa o lista.
Daca te uiti la bagajul pe care-l ai deja, si la cum l-ai tot purtat dupa tine, iti dai singur seama ca frumosul e usor si iubirea te ajuta sa zbori.
Acum, incearca sa redescoperi bucuria comunicarii, cu tine insuti, cu ceilalti si cu tot ce te inconjoara.
Revino intre noi.
Apoi iti va fi usor sa alegi.

23 noiembrie 2012
Mai vorbim :)
 



   4.       A alege – Cand? Cum? De ce?

Iti dai seama ca aproape in fiecare secunda facem o alegere? Nu spun ca luam decizii, cu toate ca dincolo de fiecare alegere este de fapt o decizie; dar alegem ceva, de la cele mai neinsemnate ganduri si gesturi pana la marile decizii ale vietii noastre.
Cum facem asta? Si, de ce facem asta?
Cei mai multi oameni nici nu-si dau seama ca viata lor inseamna de fapt, o insiruire de alegeri.
Imagineaza-ti ca esti in fata unui frigider plin si iti este foame. Te hotarasti sa mananci, deschizi usa si alegi ceea ce vei manca ACUM.
Ceea ce mananci ACUM te va sustine pana cand vei manca din nou.
Si, in functie de ceea ce mananci, te vei simti bine sau nu, vei fi in stare sa faci ceea ce ai de facut, sau nu, vei avea putere sa lucrezi sau nu. Si, iti va placea ceea ce mananci sau nu. Poti sa te simti puternic, in forma, sau poti sa faci o indigestie, sau sa te doara ficatul, sa-ti starnesti o durere dentara, vreo alegie sau orice altceva iti mai trece prin minte acum.
Frigiderul era plin, ai avut de unde sa alegi.
In mod similar, incearca sa te vezi in fata unui camp de potential in care se afla toate posibilitatile tale de actiune la un moment dat.
Iei o decizie, faci o alegere si, in functie de asta, viata ta se aseaza pe un anumit curs in continuare –
poti sa te bucuri sau nu,
poti sa rezolvi o problema mai repede sau intr-un timp mai indelungat, mai usor sau cu mai mult efort, sau chiar cu suferinta;
dar poti sa rezolvi aceeasi problema cu bucuria de a trai o anume experienta.
Totul depinde de ceea ce alegi, de cum si de cand alegi.
Pentru unii e mult mai simplu sa accepte ca “nu au de ales”; si ajung la concluzia asta dupa ce fac o analiza a situatiei in care se afla, bazandu-se pe niste criterii de cele mai multe ori prestabilite, mostenite.
De cine? De la cine?
Deci, cum alegem noi experientele pe care vrem sa le traim ?
Ai fost atent vreodata la felul in care iei decizii?
Sau, ai inteles ca o simpla alegere, nesemnificativa la prima vedere, a devenit de fapt o decizie foarte importanta pentru tine?
De cate ori ai ales sa faci ceva, sau sa nu faci, pentru ca “asa trebuie” sau pentru ca “asa se face” sau pentru ca “asa ai fost invatat”?
Dar de cate ori ai ales sa actionezi asa cum ai simtit tu ca vrei s-o faci, asa cum te-a indemnat inima, sufletul, vocea ta interioara sau, cum vrei tu sa numesti acel “ceva” nelocalizat, nevazut si totusi foarte intens, care te trimite intr-o anumita directie, aparent fara nici o logica.
Daca te uiti atent la viata ta, la experientele care ti se par mai importante, indiferent cat de tanar esti, constati ca in cele mai multe imprejurari ai gandit si ai actionat dupa niste tipare prestabilite, care reprezinta rezultatul experientei de viata a mediului in care ai trait.
Te-ai gandit vreodata sa adaptezi aceste tipare la dorinta ta, la ceea ce vrei tu sa faci? Sa iei din toata aceasta experienta cumulata, doar ceea ce ti se potriveste si sa-i dezvolti potentialul dupa cum crezi tu? Si dupa cum iti doresti tu?
Ce este realitatea?
Sau, care este realitatea ta?
Deja nu mai stii incotro sa privesti … unde e realitatea si, cum adica realitatea ta? A mea ? nu e aceeasi?
Gandeste-te la una din zilele tale, una importanta in care s-au petrecut mai multe lucruri deosebite. Aminteste-ti care au fost motivele de bucurie, de suparare, grijile tale in ziua respectiva, dorintele tale, ce-ai obtinut si ce nu ai reusit sa obtii. Crezi ca poti sa-ti amintesti toate gandurile pe care le-ai avut in ziua respectiva?
Acum incearca sa-ti amintesti cum i-ai privit pe ceilalti, pe cei cu care ai interactionat, cata atentie le-ai acordat. Ce a insemnat fiecare pentru tine? Cum ai privit problemele lor, bucuriile si supararile lor, rezultatele lor, gandurile lor, stiute si nestiute. Poti sa crezi ca toate acestea au facut parte din realitate? Din realitatea ta? Sau din care?
Pentru tine, ceea ce a insemnat realitate in acea zi, au fost doar acele lucruri carora le-ai acordat atentie, o secunda, sau poate ore intregi.
Exista foarte multe alte evenimente despre care nici nu stii ca s-au intamplat si, care pentru tine nu sunt importante, acum, nu produc efecte imediat.
Prin urmare, tu ai operat in spatiul realitatii tale fizice, ai luat decizii in functie de informatiile care au traversat realitatea ta fizica si pe care le-ai lasat sa produca un efect asupra ta. Acesta a fost un proces de receptie si prelucrare a informatiilor carora le-ai acordat atentie.
Acum, incearca sa te plasezi undeva destul de sus, de unde poti observa sa zicem o comunitate – familia ta, colegii de scoala sau de serviciu, vecinii sau un grup oarecare de oameni.
Gandeste-te acum, ca asa cum tu ai operat in spatiul realitatii tale fizice dupa cum am presupus mai sus, fiecare dintre noi functioneaza la fel.
Cum ti se pare acum teoria relativitatii?
Ti se mai pare la fel de important sa-i convingi pe ceilalti ca “tu ai dreptate”? sau ti se mai pare la fel de important sa-ti justifici alegerile?
Ti se mai pare la fel de important sa  intelegi alegerile altora? Oare nu este suficient doar sa le accepti? Pur si simplu?
Iti dai seama ce multe criterii subiective stau la baza deciziilor tale? Si in mod similar, la baza tuturor deciziilor pe care le iau toti oamenii? Intelegi  ce multa energie folosim pentru a ne convinge unii pe altii ca gresim? Si in acelasi timp, ce putina energie folosim pentru a ne sustine reciproc si pentru a ne accepta unii pe altii? Sau pentru a ne iubi unii pe altii …
Te rog sa faci ceva pentru noi, acum.
Fa o pauza, si gandeste-te la alegerile tale, nu cele pe care le consideri importante neaparat, ci la cele care-ti vor veni in minte, cand vei face pauza. Analizeaza gandurile, criteriile, principiile, motivele care te-au condus la acele alegeri.
Descopera, sau redescopera, pentru cine ai ales.
Pentru tine? Pentru drumul tau in viata? Ti-ai ascultat “ceva-ul” acela interior, care te-a impins intr-o anumita directie? 
Scrie. Fa un raport, asa cum poate ai facut destule pentru diferiti sefi pe care i-ai avut, sau cum ai facut o tema pentru scoala. Explica ce ai ales si de ce ai ales. Dar de aceasta data, fa un raport sincer, pentru cel mai important sef al tau. Si daca nu l-ai cunoscut inca, ai ocazia sa-l cunosti acum. De ce este el cel mai important sef din viata ta, si de ce este bine sa-l asculti intotdeauna? Pentru ca stie ce este cel mai bine pentru tine. In orice imprejurare. Si totusi te lasa sa faci ce vrei, si chiar daca nu alegi ce e mai bine pentru tine, te insoteste mereu si iti arata in fel si chip fiecare pas pe care sa-l faci, in fiecare moment.
Sigur te-ai prins deja. Este sufletul tau.
Acum fa ce te-am rugat, inainte de a citi mai departe.
Ai scris multe pagini?
Iti multumim.

30 noiembrie 2012
Mai vorbim :)

 


Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Niciun comentariu: