Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

marți, 1 august 2017

Ce facem astazi ? Ciclul Lunii Noi in Leu




 Timpul Leului ar putea fi un timp al stralucirii – stralucirea care se naste si se manifesta in interior si, lumineaza exteriorul pe masura ce o exprimam, o materializam prin implicare in experienta exterioara.
Faza de Luna Noua (23 iulie) a transmis, la nivel individual precum si la nivel de masa, un impuls de manifestare a potentialului, de exprimare (valorificare) a omului.

Este posibil sa experimentam in acest ciclu o iesire din “punctul mort”, ceea ce presupune o adevarata schimbare, o mare libertate de miscare. Iesirea din punctul mort presupune a crede cu adevarat in puterea ta si a te abandona efortului in aceasta stare, in care stii ca depasesti presupusa limita.
Este important sa preluam variantele noi de lucru si sa ne adaptam din mers la cerintele acestora, fie ca au aparut deja (si le-am folosit sau ignorat), fie ca apar acum, sau le vedem acum.

Avem la dispozitie in acest ciclu energia cuadraturii Jupiter (Balanta) – Pluton (Capricorn) care, atinge maximul sau de impact simultan cu intrarea in mers aparent retrograd al planetei Uranus (3-4 august).
Aceasta energie sustine tocmai efortul de a iesi dintr-o stare/situatie care nu ne mai sustine in mersul pe drum. Ar putea fi un moment potrivit sa acceptam un alt nivel al mersului pe drum – adica marea schimbare, la care si cu care lucram de prin anul 2012, sub presiunea cuadraturii Uranus-Pluton. Colaborarea Uranus-Pluton prin acest aspect de cuadratura se dilueaza din ce in ce mai mult, pana cand va inceta cu totul in primavara anului 2019.

Astfel ca, suntem invitati si sustinuti sa ajungem la intelesurile potrivite fiecaruia, cu ajutorul carora trecem dincolo de bariere, limite, tipare si alte motive care ne mai tin, mental, in punctul mort al etapei de crestere in care ne aflam fiecare.

Anul acesta traim ultima retrogradare a planetei Uranus in semnul Berbec. Chiar daca in urmatorul ciclu al retrogradarii, de anul viitor, Uranus va reveni in Berbec pe ultimul grad si jumatate, acum este timpul concluziilor, anul viitor fiind momentul unei optimizari din mers. Acum avem in fata cinci luni in care putem evalua schimbarea realizata si, dupa cum am bifat sau nu, planul de lucru, vom simti presiunea schimbarilor care nu sunt in grafic.
Chiar daca suntem tot timpul pe drum, sunt anumite momente in care se creeaza contextul prin care ne asezam mai bine pe drum, sau ne repozitionam daca intre timp am iesit de pe drum, de pe directia potrivita.
Vara aceasta si pana la sfarsitu anului, traim un astfel de timp in care, suntem ajutati sa ne redresam in mersul pe drum.
Este vorba despre a avea curaj sa alegem o cale noua, sau un mod nou de a merge pe calea noastra. Am avut un moment de orientare la inceput de iunie si urmeaza inca unul la inceput de octombrie, fluxul acesta sustinandu-ne pana la final de noiembrie. [colaborarea Uranus (Berbec) – Nod Nord (Leu) – Saturn (Sagetator)]

Suntem in faza a treia a exercitiului Jupiter-Pluton. Poate faceti niste conexiuni intre faze, pentru a folosi cu spor maxim aceasta faza a exercitiului : final de noiembrie 2016, 30 martie si 4 august.

Fragment din buletinul saptamanii transmis in Grup Astro Mercur pentru a folosi ciclul Jupiter-Pluton :
“Experienta/situatia imbina cele doua domenii de viata care gazduiesc a doua jumatate a semnului Balanta (pe unde trece Jupiter) precum si gradele 15 – 19 Capricorn (Pluton).
Mersul lucrurilor se schimba si se adapteaza la o viziune mult mai larga si mai inalta.
Practic, concret, ... deja am depasit faza filozofica.

Va dau aici momentele ciclului Jupiter-Pluton:

Conjunctia in Sagetator (28.13) – 11.12.2007
Sextil cu Jupiter in Pesti (4.31) – 06.02.2010
Cuadratura : 23.07.2010/18.11.2010/25.02.2011
Trigon : 07.07.2011/28.10.2011
Opozitie : 08.08.2013 [cu cuadratura la Uranus]/31.10.2014
Trigon : 12.10.2015/16.03.2016/26.06.2016
Cuadratura : 25.11.2016/30.03.2017/04.08.2017
Conjunctia in Capricorn (gradele 23-35) : 06.04.2020/29.06.2020/13.11.2020.

Poate va ajuta sa revedeti exercitiul in ansamblu.
Eu v-am explicat in materialul audio experienta mea.
Acum suntem la a doua cuadratura a ciclului si, avem ocazia sa pricepem cum am mers pana acum si, cum mergem inainte pana la urmatoarea conjunctie, in procesul de transformare personala. Puteti face reevaluarea si pe ciclul anterior si sa faceti o analiza paralela.

Restructurarea personala se face pe zona parcursa de Pluton, de la gradul 28 Sagetator pana la gradul 25 Capricorn, cu impact de crestere pe toate domeniile de viata, maturate de Jupiter intr-un ciclu complet, cu nuante diferite ale experientelor dupa cum s-a potrivit colaborarea planetara, precum si dupa cum am colaborat si noi cu mediul energetic.

Vedeti firul  curgerii si identificati chestiunea care va solicita acum sa iesiti din ce era, ca sa dezvoltati ceea ce vine. Deja ati lucrat la diferite schimbari, acum ne uitam la cum dezvoltam lucrurile, in planul fizic, la materializarea care rezulta din schimbare/transformare.
Cum priveste omul nou lumea sa si viata sa?
Ce alegeri face omul nou (care sunteti) pentru a construi altfel, dupa cum el insusi a devenit altfel ?
Alegeti cu curaj sa participati in proces si veti vedea cum apar indiciile si instrumentele.”

Va invitam alaturi de noi la 
atelierele Astro Mercur.
Urmatorul atelier va fi
joi 21 august 2017, 17:30 - 20:30
Iasi, Hotel Eden


Varianta audio :  detalii 
Inscriere pentru varianta audio:

Intre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina.
Acesta este un indemn cu aplicabilitate practica.
Va rog sa recititi ultimele doua randuri de mai sus :)
Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- este folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Suntem in faza de crestere a Lunii,  pana la faza de Luna Plina care se va forma pe 7 august 2017, cu Luna in semnul  Varsator. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si un mod de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Spor maxim!


Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe blogul si pe site Astro Mercur te invit in Grupul Astro Mercur,  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care, materializam realitatea proprie - nu trebuie sa stii astrologie ca sa faci parte din grup, dar facand parte din grup poti sa-ti construiesti o cultura generala astrologica. (grup on-line de crestere personala)

Niciun comentariu: