Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

joi, 10 aprilie 2014

Astrologie vs. Astronomie





Material prezentat in cadrul Simpozionului de astrologie Ritmuri Astrale
22-23 martie 2014


 "Consider că atunci când cineva nu a studiat un domeniu, nu are o părere avizată în acel domeniu. Şi atunci, nu poate să critice sau să laude ceva ce nu cunoaşte, nu poate să arate cu degetul...

Din păcate, astrologia are parte de critici tocmai din partea celor care nu ştiu nici măcar cu ce se ocupă aceasta. Dar pe de altă parte, există astronomi, doctori în astronomie, pasionaţi de astrologie. Evident au parte de critici aspre din partea colegilor, ba chiar de ameninţări cu excluderea din cercurile lor ştiinţifice sau cu acuzaţii dure atunci când este vorba de vreo promovare. Cui foloseşte această înverşunare, o asemenea încălcare a drepturilor de exprimare? Oare respectivii acuzatori au uitat istoria astronomiei?

Fără să facem aici istorie, din start putem constata că astronomia şi astrologia nu au acelaşi obiect de activitate, nu au aceeaşi ţintă, aceleaşi metode. Astrologia foloseşte câteva elemente de astronomie, iar astronomia câteva elemente de bază studiate cândva de astrologi.

Astronomia se ocupă cu studiul corpurilor cereşti şi a materiei extraterestre, cu studiul mişcării, structurii, originii şi evoluţiei lor, precum şi interacţiunea cu câmpurile în care se găsesc. Astrologia se ocupă cu studiul influenţelor acestor corpuri cereşti asupra vieţii şi a psihicului uman. Deci din start constatăm că au obiecte de studiu diferite, dar au şi elemente comune, studiul corpurilor cereşti, ceea ce le-ar conferi motive suficiente să coexiste, deoarece una se ocupă cu partea fizică, materia, iar cealaltă cu partea psihică, cu viaţa.

Astronomia sustine sistemul heliocentric, conform scopului declarat, de a studia materia, realitatea din planul material, din cosmos.
Astrologia foloseste sistemul geocentric conform scopului declarat, de a studia influenta astrelor asupra vietii care se desfasoara pe Pamant – deci Pamantul fiind punctul de referinta al studiului.

În antichitate, atunci când au fost denumite constelaţiile, semnelor zodiacale aflate în zona lor li s-a oferit aceleaşi nume, chiar dacă avem de a face cu lucruri total diferite. Constelaţiile sunt grupări aparente de stele, cu dimensiuni diferite pe bolta cerească, pe când semnele zodiacale sunt porţiuni egale de timp, având ca repere zilele echinocţiilor şi solstiţiilor."

Mai multe amănunte au fost prezentate in expunerea din timpul simpozionului ... si le vom găsi în cartea pe care o asteptam cu nerabdare sa apara.

Niciun comentariu: