Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

vineri, 17 iunie 2011

Cine sunt nativii Taur ?





   Alaturi de celelalte elemente ale astrogramei natale, semnul (zodia) sub care ne nastem contribuie intr-o masura destul de mare la zestrea astrala cu care venim in experienta noastra terestra. Prezenta Soarelui intr-o anumita zodie, confera nativilor trasaturi specifice care vor nuanta comportamentul persoanelor respective in toate aspectele vietii lor.
   Fie ca vrem sa ne intelegem mai bine pe noi insine fie ca vrem sa-i cunoastem mai bine pe ceilalti, caracterizarea astrologica a tentintelor comportamentale umane este un instrument valoros, daca intelegem ca ne ofera doar posibilitati de manifestare, asupra carora omul are intotdeauna ultimul cuvant de spus.

Acum ne propunem sa-i (re)cunoastem pe nativii Taur, adica pe acei oameni care s-au nascut in perioada de timp in care, in fiecare an, Soarele strabate semnul Taurului : 21 aprilie-20 mai. Este vorba despre miscarea aparenta a Soarelui pe cercul zodiacal. Am prezentat cu alta ocazie diferenta dintre constelatii si zodii (Cum folosim astrologia ?).

Dar sa nu uitam ca aceasta descriere, ca si oricare alta, a oricarui semn zodiacal, reprezinta doar un potential posibil a fi manifestat, mai vizibil sau mai subtil, in functie de harta natala a fiecaruia.

Fiecare astrograma este unica si fiecare nativ indiferent de semnul caruia-i apartine  se va regasi doar partial, mai mult sau mai putin, in orice prezentare astrologica generala.




Semnul Taurului este reprezentat de capul de taur, printr-un cerc deasupra caruia se afla o semiluna, simbolizand spiritul care sprijina sufletul deschis spre cer – un simbol emotional.
In corelare cu corpul uman, semnul Taurului  guverneaza  zona gatului – vocea, limba, laringele, esofagul, ceafa.


Pe astrograma natala, semnul Taurului ne arata domeniul unde nativul isi manifesta latura materialista, tenacitatea, aspectul practic al personalitatii sale.

Algoritmul de baza al nativului Taur  este “EU  AM  (EU POSED)”. Are un dezvoltat simt al proprietatii iar linistea sa interioara depinde destul de mult de echilibrul material. Este preocupat de tot ce este in legatura cu propriul sistem de valori precum si de latura practica a vietii, avand in acelasi timp o inclinatie spre arta.

Nativul Taur are in general un aspect calm si sigur, o constitutie robusta,  cu o anume inclinatie spre un permanent autocontrol. Este foarte muncitor si foarte organizat. Actioneaza de obicei incet, cu pasi mici si intr-un ritm lent, dar in conditii de siguranta si stabilitate maxima pana la atingerea scopului propus.

Are o vointa puternica si mare incredere in fortele proprii, actioneaza perseverent in sensul hotararilor luate dupa ce mai intai analizeaza meticulos desfasurarea actiunilor intreprinse.

Pentru nativul Taur este foarte importanta viata de familie si respecta tot ce inseamna traditie. Este intelegator, tandru si senzual.


Cum interactionam cu nativii Taur?

Nativul Taur este de obicei simplu si onest, foarte sincer si bine intentionat; dar uneori este susceptibil si neincrezator in ceilalti. Poate fi foarte rabdator, dar la un moment dat este posibil sa rabufneasca in forta. Tine foarte mult la tabieturile sale.
Este o fire rezervata  si are o atitudine ponderata, comunica si isi face relativ usor prieteni, dar putini, pe care-i triaza permanent si fata de care este foarte sincer.

Poate fi  indaratnic si uneori egoist. Manifesta mereu tendinta de a fi neclintit in deciziile pe care le ia. Astfel ca interlocutorul sau partenerii sai trebuie sa dea dovada de tact si de multa diplomatie pentru a-l determina sa se razgandeasca. Aceasta rigiditate rezulta dintr-o mare nevoie de stabilitate si de securitate emotionala. Poate fi tenace pana la incapatanare, posesiv pana la gelozie, dar fidel si constant apreciind lucrurile (situatiile) durabile si sigure.

Daca intram in contradictie cu un nativ Taur este bine sa ne amintim ca nu-i place sa fie scos din comoditatea conservatorismului si ca prefera sa nu-si manifeste opinia in fata provocarilor. De asemenea, resursele lor energetice si psihice par a fi inepuizabile, astfel ca fac fata oricarei confruntari.

Ce au de transformat nativii Taur?

Fiecare semn zodiacal confera nativilor respectivi calitati specifice care, se pot manifesta in anumite limite de echilibru sau pot atinge extremele, provocand reactii si rezultate nepotrivite. Nu exista zodii bune si zodii rele. Fiecare zodie reprezinta un “pachet de caracteristici” care se cer a fi traite in armonie cu propria fiinta precum si cu cei din jur, intotdeauna cu un scop constructiv. Orice om va manifesta aceasta “dotare” pe o intreaga paleta de nuante, in functie de harta natala (astrograma proprie), scopul fiind de a recunoaste si de a repara, prin transformarea propriei persoane, exprimarea nepotrivita.

Prin urmare un nativ Taur  ar trebui sa vegheze asupra tendintei de a actiona excesiv conform unor tipare prestabilite, pentru ca exista astfel posibilitatea de a refuza schimbarea, de a evita transformarile necesare propriei evolutii. L-ar ajuta foarte mult sa cultive detasarea, si astfel, cu un dram de curaj sa accepte noul in viata sa.

De asemenea ar fi potrivit sa manifeste mai multa toleranta, sa ierte si sa ceara iertare, sa renunte la ranchiuna si sa vorbeasca despre nemultumirile sale, pentru a evita acumularea emotiilor negative si rabufnirile violente.

Este posibil sa duca la extrem simtul ordinii si al disciplinei, ceea ce i-ar bloca interactiunea cu ceilalti; ar fi potrivit sa-si dezvolte sociabilitatea prin atenuarea mandriei si, sa invete sa construiasca parteneriate pe termen lung.

Problemele de sanatate :in general au o stare de sanatate buna; posibila sensibiltate la raceala; le este prielnic exercitiul fizic si plimbarea, pentru a contrabalansa tendinta catre comoditate, mai ales ca este posibil sa se manifeste si o pofta pentru dulciuri si/sau mancaruri grele, ceea ce i-ar conduce catre obezitate.

Repere astrologice ale zodiei Taur :

21 aprilie – 20 mai
Semn fix, feminin, nocturn,
Element : pamant – rece si uscat.
Planeta guvernatoare : Venus.
Culoare : verde, galben.

Concluzii

Daca esti nativ Taur, bucura-te si transforma ceea ce consideri tu ca ai de transformat, pentru ca in felul acesta iti poti trai viata din plin si in armonie cu tine si cu ceilalti.

Daca ai in preajma ta un nativ Taur de asemenea bucura-te si lasa-te antrenat de ambitia si constiinciozitatea  lui, tolereaza-i rigiditatea si rutina , dar ajuta-l sa le transforme si sa le adapteze, intelege-i spiritul de economie si nu te baza excesiv pe rabdarea lui pentru ca in felul acesta el iti ofera vointa si darzenia sa si astfel puteti face o echipa de succes.

Niciun comentariu: