Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

sâmbătă, 18 decembrie 2010

Postul Craciunului – timpul terestru al reorganizarii interioare.




Multumim !
Intram in ultima saptamana din postul Craciunului iar faza de Luna Plina si momentul solstitiului de iarna ne plaseaza pe un varf energetic astral, care ne poarta prin momentul anului nou calendaristic pana la Boboteaza, pe 6 ianuarie 2011.
Pentru fiecare dintre noi, lucrurile se precipita, sau se potrivesc in liniste, in functie de starea interioara si de disponibilitatea fiecaruia de a-si regla conturile relationale.
Momentul Craciunului terestru il aduce pe Mos Craciun cu darurile lui, ne aduce vremea colindelor si vacanta de iarna. Pentru cei care traiesc insa si sarbatoarea crestina, acest moment semnifica Nasterea Domnului Iisus dupa cum ne invata teoria religioasa care, a tradus cumva pe intelesul oamenilor cursul evenimentelor astrale care se produc in aceasta perioada de timp a anului pe planeta Pamant.
Nasterea Domnului se "intampla" si astazi tainic, in biserica, insotita de ritualurile respective. Dar acest eveniment se realizeaza mai ales in sufletul nostru, acolo unde renastem in fiecare an alaturi si impreuna cu scanteia divina. Astfel ca in aceasta perioada premergatoare sarbatorilor de iarna ne pregatim pe noi insine si pregatim si locul renasterii interioare, eliberand poverile de care nu mai avem nevoie, sau care pur si simplu nu mai vor sa stea pe umerii nostri, in mintea si in sufletul nostru.
Dar toate aceste lucruri se petrec conform logicii divine si regulilor planurilor energetice. Logica umana le cuprinde cu greutate si fara incredere. De aceea uneori nu intelegem ce ni se intampla sau de ce ni se intampla anumite lucruri, de ce ne gasim in anumite situatii. Logica umana functioneaza in cadrul unor limitari (constrangeri) care tin de prejudecatile oamenilor, de nevoia acestora de a detine controlul asupra lumii si asupra celorlalti. Logica divina iubeste si iarta, astfel ca pentru ea totul exista intr-o infinita conexiune si intr-o permanenta transformare.
Din punct de vedere energetic, postul alimentar ar putea fi considerat primul nivel de lucru spiritual (chiar inconstient) cu noi insine. Purificarea organismului are ca efect si curatarea structurilor noastre energetice, astfel ca dupa o anume perioada de post alimentar este posibil sa avem mintea mai clara si inima mai usoara, sa ne incarcam energetic pozitiv, sa ne ridicam propria vibratie energetica. Acest lucru se poate intampla daca respectam postul din propriile convingeri, cu increderea ca este un lucru bun pentru noi chiar daca nu cuprindem rational intreg mecanismul transformarilor care se produc in corpul fizic ca si in cel energetic. Daca facem acest lucru pentru ca asa “trebuie” si daca ne este greu si, mai suntem si nemultumiti, atunci este posibil sa ne incarcam negativ.
Fenomenul purificarii structurilor noastre energetice precum si a corpului fizic se poate derula oricand, nu numai in perioadele de post. Indiferent de regimul alimentar, putem lucra constient cu mintea noastra, ne putem supraveghea gandurile, ne putem concentra atentia in mod constructiv.  Putem lucra constient cu emotiile noastre, ne putem supraveghea starea interioara, putem observa manifestarea emotiilor negative si putem sa le transformam constructiv, intelegand si eliberand cauza care le-a determinat (detasandu-ne de “motiv”). Astfel planul mental si cel emotional se elibereaza de reziduuri energetice determinand si purificarea si insanatosirea corpului fizic. Pentru unii dintre noi acesta este un mod de viata. Observarea si transformarea gandurilor si a emotiilor reprezinta un nivel superior de lucru cu noi insine si este un pas important in procesul de evolutie spirituala. Si o alimentatie sanatoasa este un ajutor valoros in mentinerea structurilor noastre energetice curate si la o vibratie inalta.
Poate ati observat ca intotdeauna in perioadele de post (indiferent care) se produc evenimente si/sau situatii aparent conflictuale, care ne determina sa luam anumite decizii, sau sa ne schimbam parerile, convingerile, in legatura cu anumite planuri pe care le avem, sau cu anumiti oameni din jurul nostru. Sau poate ca facem o schimbare in atitudinea sau in comportamentul nostru.
In aceasta perioada insa, care a coincis cu postul Craciunului in acest an, s-au produs aspecte astrale deosebite. Planetele lente colaboreaza astfel incat ne sugereaza ca acum, se realizeaza o resetare a parametrilor nominali ai structurii energetice umane.
Asa cum la reparatia sau up-gradarea unei masini, instalatii, utilaj, se  inlocuiesc unele componente uzate cu altele realizate din materiale noi sau intr-o alta forma, pentru imbunatatirea performantelor, in mod similar, constructia energetica umana se aseaza acum pe niveluri vibrationale mai inalte. Inlocuim “materialele depasite”care sunt de fapt  expresii ale vibratiilor mai joase cu tipare corespunzatoare unor vibratii mai inalte si introducem in constructia energetica ce suntem, forme noi de manifestare a omului ca specie.
Este posibil sa ne gasim dintr-o data in fata unor alegeri (la nivel individual dar si de grup) pe care fie ca le-am tot amanat, fie ca ne iau prin surprindere (pentru ca nu le-am acordat atentia cuvenita) si in functie de felul in care luam acum deciziile necesare ne angajam sau nu, pe drumul potrivit, in viata.
Putem nega sau putem accepta aceste situatii, precum si necesitatea propriei implicari.
Putem accepta si atat, sau putem accepta si, in continuare sa actionam constient in derularea procesului de schimbare.
Indiferent de alegerea facuta, vom descoperi la un moment dat ca suntem”altcineva”, ca idealul nostru s-a modificat, ca dorintele noastre iau alte forme, ca viata noastra se deruleaza altfel.
Prin acceptare si implicare facem ca totul sa fie mai usor, facem ca totul sa curga ca de la sine. Trecem mai lin prin procesul de autoanaliza si transformare interioara mentala si emotionala.
Prin negare, ne luptam cu schimbarea care oricum nu mai poate fi amanata, sau evitata si in felul acesta provocam o suferinta eventual mult mai mare precum si pierderi care in faza de acceptare nu ar fi fost necesare.
Pana acum ne-am calit. Acum avem si puterea dar si conditiile sa facem schimbarea, fiecare acolo unde i se cere; in acel domeniu de viata unde se pare ca nu se mai potrivesc lucrurile, ca nu mai stau bine si ca nu le mai putem folosi asa cum sunt. Dar mai intai in noi, in mintea si in inima noastra.
Mai avem un ragaz de cateva zile, pentru a finaliza ajustarile interioare si pentru a ne pregati si pentru Craciunul astral, timp in care se produc si evenimente cosmice importante – faza de Luna Plina care ne aduce si o eclipsa de Luna, apoi dupa cateva ore trecem prin momentul de solstitiu de iarna. De asemenea vom schimba si registrul vibrational, deoarece Soarele va parasi semnul Sagetatorului si va intra in semnul Capricornului.
Totul se desfasoara in nota obisnuita a perioadei de “post”, pana la Craciun, in sensul ca activitatea intensa de curatenie si pregatire a casei, pentru sarbatori, este extinsa (constient sau inconstient - depinde de fiecare) si asupra noastra, prin reorganizare interioara mentala si afectiva, iar postul alimentar, prin purificarea trupului, ar trebui sa ne ajute in aceasta transformare.
Acum este important sa fim pe faza. Sa fim rabdatori si toleranti, pentru ca astfel putem deslusi mai multe intelesuri ale tuturor intamplarilor ce se deruleaza in preajma noastra si putem adopta atitudinea potrivita, putem rosti cuvantul potrivit, astfel incat sa ne eliberam de ceea ce nu mai avem nevoie. Si aceasta eliberare ne ajuta sa iertam si mai apoi sa iubim; astfel mintea si inima noastra pot functiona in “termenii logicii divine” si in felul acesta tot ceea ce ne inconjoara capata intelesuri mai profunde si drumul nostru se vede mult mai clar.
In ultimele saptamani astrele ne-au impins de la spate sa alegem, sa cerem, sa formulam noi scopuri in viata, noi dorinte in legatura cu cine suntem si ce facem cu noi si cu viata noastra. Acum putem vedea mai clar si putem reformula programul pe care l-am construit, cererile pe care le-am facut, putem repara din mers tot ce am facut gresit si putem intelege tot ce nu am inteles.
 Mai mult sau mai putin constient, fiecare dintre noi a traversat aceasta perioada de proba, care pentru unii a adus lucruri noi, pentru altii schimbari iar pentru altii confirmari. Cu sau fara transformari spectaculoase, in sufletul nostru s-a produs un mic sau mai mare cutremur care ne-a asezat pe un alt nivel de intelegere a lumii si a celui ce suntem.
Sa folosim ragazul ramas cu intelepciune, cu disponibilitatea de a  elibera balastul trecutului si cu increderea ca facem astfel loc pentru darurile pe care Universul ni le trimite prin Cristul launtric renascut si in spiritul Craciunul Cosmic.

Niciun comentariu: